شما هم حتما بارها به چراغهای محوطهای در خیابانها و کوچهها دقت کردهاید؛ چراغهای مختلفی که از انواع ساده و تک رنگشان گرفته تا مدلهایی با طراحیهای منحصر به فرد و پیچیده، نگاه عابران را به خودشان جلب میکنند. این چراغها امروزه در محوطهی تالارها، ویلاها و بناهای بزرگ و باغها هم مورد استفاده قرار میگیرند. اما واقعا چراغ محوطه ای چه کاربردی دارد؟ این مطلب را تا انتها بخوانید.
چیدمان و زیبایی
حتما شما هم متوجه این موضوع شدهاید که با گسترش و همهگیری استفاده از شبکههای مجازی، میل به ری دیزاین یا بازطراحی محل کار، زندگی و … در افراد بیشتر شده است. صاحبان برند تلاش میکنند محل استقرارشان را با یک طراحی داخلی مدرن سامان ببخشند و داشتن استایل در چیدمان خانهها مرسوم شده است. در چنین شرایطی، زیبایی و جذابیت محوطههای بیرونی خانهها و ویلاها، تالارها و هتلها و … نیز اهمیت ویژهتری پیدا کرده است.
چراغ چمنی، چراغ سردری، چراغ باغی و … از انواع چراغهای محوطهای هستند که با گسترش صنعت طراحی، این روزها در انواع طرحها و قیمتها در بازار خرید و فروش میشوند. اندازه، رنگ، شفاف یا مات بودن حباب، میزان نوردهی و جنس بدنه نیز از عوامل اثرگذار بر روی زیبایی چراغهای محوطهای هستند.
تعدادی از این چراغها در سر درها، تعدادی دیگر در باغچه و بین گیاهان و تعدادی دیگر در ورودیها تعبیه میشوند. یکدستی در طراحی و استفاده از رنگ سازمانی، یا رنگی که با دیگر فضاهای محوطه همخوانی داشته باشد در انتخاب چراغها، میتواند به زیباتر شدن فضا کمک کند. ویژگی خاص چراغهای محوطهای این است که اگر در ترکیب و چیدمان فضا به خوبی جایگذاری شوند، فضایی لوکس و خاص در محیط ایجاد میکنند.
امنیت و حضور
وقتی در ذهن خود به دنبال پاسخ این سوال میگردید که چراغ محوطه ای چه کاربردی دارد؟ احتمالا بعید است در چهار یا پنج حدس اول، به امنیت برسید! در واقع تصور ما به طور معمول از چراغهای محوطهای این است که به تامین نور بپردازند و به جز این، زیبایی مجموعه را هم فراهم کنند، اما راستش را بخواهید یکی دیگر مهمترین کاربردهای این چراغها، ایجاد امنیت درمحیط است.
حیاطها و باغها، خصوصا باغهای بسیار بزرگ که در اطراف شهرها قرار دارند یا بخشی از یک ویلا یا ساختمان با متراژ بالا هستند، همیشه با خطر ورود انواع حیوانات، دزدی و دستبرد افراد به محل و افتادن اتفاقات مختلف خصوصا در طول شب هستند.
چراغهای محوطهای در چنین شرایطی با روشن نگه داشتن محوطهها درصد احتمال خطر را پایین میآورند و این پیام را میدهند که ما خانه هستیم و یا به نحوی، در حال کنترل ورود و خروجها در این محدودهایم. به جز این، در مناطق کوهستانی و جنگلی، حیوانات با دیدن منبع نوری، از ورود به محوطه خودداری میکنند و مکان را برای خود ایمن نمیبینند.
تقسیم فضاها و ایجاد امکانات نو
نور زمانی وسیلهای برای رفع اولیهترین نیازهای انسانی بوده، اما در جهان امروزی، علاوه بر وظایف اولیه و کهنهی خود، توانسته امکانات جدیدتری در اختیار انسانها بگذارد. میتوانید در دنیای معاصر تصور کنید چراغ محوطه ای چه کاربردی دارد؟
بسیاری از تالارها، هتلها و فضاهای گستردهای که از محوطه خارجی خود به دفعات استفاده میکنند، امروزه از نور به عنوان عنصری برای تفکیک فضاها و راهنمای محیط بهره میبرند. چراغهای محوطهای به این منظور، با کنار هم قرار گرفتن به صورت ردیف و یا اشکال هندسی منتظم یا با ایجاد شعاع نوری در مسیری خاص، این توانایی را دارند که باعث توهم بصری بشوند و در ابعاد و اندازههای فضاها تا حدی دخل و تصرف کنند.
همچنین در فضاهای بسیار گسترده و با متراژ بالا مانند باغهای چندین هکتاری، این نورهای محوطهای هستند که به داد آدمها میرسند و باعث میشوند فرد حتی بدون حضور دیگر افراد یا راهنمایان، بتواند مسیرهای ورودی و خروجی را پیدا کند.